Rahsiaku, Rahsiamu Jua

  • Putih serta-merta? Nak!

    Kalau dah nama manusia ni, lelaki ke, perempuan ke, semua orang nak produk yang cepat berkesan. Tapi tau tak, produk macam ni apa bahan utama dia? Kita sebagai pengguna ni kena ambil tahu bahan-bahan ni. Kalau ada produk yang selamat dan menjanjikan putih dalam sehari, Sis Mia nak try juga!
  • Krim kilo bersepah dipasaran?

    Kulit terlebih menggelupas, jeragat yang makin over dan/atau jerawat tumbuh bagai cendawan lepas hujan. Semua ni antara kesan kalau ada yang ambil produk kecantikkan tiruan atau nama glamor dia ‘krim timbang kilo’. Eee.. Tak takut ke? Badan kita ni nak pakai lama tau.’ Apa paraben & merkuri yang semua duk sebut-sebut tu?
  • Bukan senang nak cantik

    Bukan senang nak senang, lagi lagi nak cantik ni. Dah macam-macam produk yang ada kat pasaran, tengok iklan before & after je dah rasa nak beli laju-laju. Itu belum tengok flawless random girls lagi, rasa nak tanya je rahsia kecantikan dia. Macam ni lah, sebelum nak cantik je, kenalah kenali kulit kita dulu, baru boleh beli produk yang sesuai lepas tu, boleh la jadi cantik. Ye tak?
  • Tiba-tiba muka break out pulak dah!

    Muka dah jaga elok-elok, skin regime satu pun tak tinggal, tapi, masih ada break out lagi. Macam mana ni? Stress betul kan? Hai la nasib badan, orang lain elok je, muka kita pecah pula. Kenapa semua ini terjadi kepada saya?!